Σύλλογος ESN-AUA

10849061_956738814336352_7253768903854234069_oESN (Erasmus Student Network) – AUA

Ο ESN-AUA είναι Σύλλογος (Δίκτυο) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα μέλη του οποίου είναι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, με στόχο τη διευκόλυνση των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών Erasmus του Γεωπονικού έχοντας σαν μότο “Φοιτητές βοηθούν φοιτητές” (“Students helping students”) .

Ο σύλλογος αναπτύσσει δράσεις όπως:

 • Λειτουργία Buddy System: ένας φοιτητής του Συλλόγου αναλαμβάνει να είναι “υπεύθυνος” για ένα φοιτητή Erasmus από τη στιγμή της άφιξής του και είναι στη διάθεσή του για την βοήθεια επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος, είτε αφορά θέματα ακαδημαϊκά είτε την διαμονή του στην Αθήνα.
 • Οργάνωση ημέρας υποδοχής σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Οι νεοεισερχόμενοι μετά την εγγραφή τους στο ΓΠΑ ξεναγούνται από τα μέλη του Συλλόγου στους χώρους του Πανεπιστημίου και βγάζουν κάρτα σίτισης και κάρτα βιβλιοθήκης
 • Οργάνωση εβδομάδας προσαρμογής (Orientation Week) στην αρχή κάθε εξαμήνου. Στο πλαίσιο της εβδομάδας προσαρμογής οι ξένοι φοιτητές ξεναγούνται για πρώτη φορά στην πόλη και συμμετέχουν σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδρομές με σκοπό να αρχίσουν να μαθαίνουν την Αθήνα και τον ελληνικό τρόπο ζωής.
 • Διευκόλυνση των εισερχομένων φοιτητών στην αναζήτηση στέγης.
 • Διευκόλυνση των φοιτητών σχετικά με πανεπιστημιακά ζητήματα.
 • Συμμετοχή σε πολλές διασυλλογικές διοργανώσεις (εκδρομές, Parties, Eurodinner, Treasure Hunt, pic-nics και πολλά άλλα), με σκοπό την ένταξη των εισερχόμενων φοιτητών σε μεγαλύτερες ομάδες φοιτητών από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο που σπουδάζουν στην Αθήνα.

Treasure Hunt

 • Διεύρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών με την κατάρτιση mailing lists.
 • Οργάνωση αποχαιρετιστήριας βραδιάς  στο τέλος του κάθε εξαμήνου.
 • Καθοδήγηση των εξερχομένων φοιτητών κατά την οργάνωση της παραμονής τους στο εξωτερικό όποτε αυτό είναι δυνατό.
 • Διατήρηση της επαφής με ένα διεθνές περιβάλλον για τους φοιτητές, οι οποίοι ολοκληρώνουν το Erasmus τους και επιστρέφουν στην Ελλάδα.
 • Παραγωγή και διανομή ενημερωτικού υλικού.
 • Προσπάθεια για τη δημιουργία νέων συνεργασιών με πανεπιστήμια του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+
 • Συνδιοργάνωση με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κεντρικής ενημερωτικής εκδήλωσης για το Πρόγραμμα Erasmus+ στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης δύο φορές ετησίως.
 • Αντιπροσώπευση των αναγκών και των δικαιωμάτων των φοιτητών του ΓΠΑ σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο με συμμετοχή εκπροσώπων του Συλλόγου στις ετήσιες Εθνικές Συνελεύσεις του ESN GREECE (National Platforms, NP, δύο φορές το χρόνο), στη Γενική Συνέλευση των ESN Sections (Annual General Meeting, AGM) και σε διάφορα άλλα συνέδρια.

May Day

Η συμμετοχή στο Σύλλογο είναι μια καλή ευκαιρία για απόκτηση ευρωπαϊκής εμπειρίας εντός Ελλάδας και για προώθηση της αξίας του εθελοντισμού και της ενεργής συμμετοχής στα κοινά.

O Σύλλογος στεγάζεται στο ισόγειο του Κτηρίου Διοίκησης (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 14:30-16:30).  Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες ή για να εγγραφείτε στο Σύλλογο (είτε έχετε μετακινηθεί στο εξωτερικό με το Πρόγραμμα ERASMUS είτε όχι), δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το γραφείο του Συλλόγου ή να προσεγγίσετε το Σύλλογο στα social media (@esn.aua – instagram, @ESN AUA Athens – facebook) ή στέλνοντας email στο info@aua.esngreece.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *