Χορήγηση δανείων Erasmus+ για μεταπτυχιακούς φοιτητές

download

H Ισπανία είναι η πρώτη χώρα που υπέγραψε συμφωνία χορήγησης δανείων για την εκπόνηση μεταπτυχιακών σπουδών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Στις 11 Ιουνίου 2015, υπεγράφη η πρώτη συμφωνία χορήγησης δανείων για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, με την εγγύηση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής (υπό τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων) και της ισπανικής MicroBank (θυγατρική της Τράπεζας La Caixa).

Έτσι, τα πρώτα δάνεια είναι διαθέσιμα για τους Ισπανούς αποφοίτους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό αλλά και για φοιτητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το μεταπτυχιακό τους σε Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης αποκλειστικά στην Ισπανία.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές παρακαλούνται όπως αιτηθούν από 15 Ιουνίου 2015 και μετά, απ’ ευθείας στην τράπεζα MicroBank  στην Ισπανία. Αιτήσεις αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της τράπεζας: http://www.microbanklacaixa.es/ Οι φοιτητές καλούνται να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους αποπληρωμής πριν τη σύναψη δανείου.

Σημαντικό: Δεν είναι επιλέξιμοι για τη λήψη δανείων οι φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ισπανία για το μεταπτυχιακό τους, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει το προπτυχιακό τους σε Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ισπανίας.

Αναμένονται όλο και περισσότερες τράπεζες από όλη την Ευρώπη να συμμετέχουν, ώστε να υποστηριχθούν περισσότεροι προορισμοί για μεταπτυχιακές σπουδές μέσω αυτού του Προγράμματος. Υπολογίζεται ότι 20-25 τράπεζες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό μέχρι το 2020.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις:

Πληροφορίες βρίσκονται στον σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/education/opportunities/higher-education/masters-loans_en. htm και http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/news/2015/0611-eplus-master-loan_en.htm

Το video με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Microbank:

http://videos.lacaixa.es/services/player/bcpid1543575432001?bckey=AQ~~,AAAA8fsy6QE~,b_m7OEyBxUHnsDx_Bv8lhYxwQzP-wBTH&bctid=4283508711001

Οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία σχετικά με τη δράση «Erasmus+ Master Loans» θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *